RENSKE CARMEN FAN DE VISSCHERWEI

Tsjalke 397 x Olof 315

Renske carmen f.d. Visscherwei.


  • Kampioen Pavo fryso Bokaal 5/6 jarige merries. 2019 met 93,5 punten.

  • Europees Kampioen 2019 bij de 6 jarige met 68.54% en ze werd Beste merrie van haar rubriek

Renske Carmen fan de Visscherwei is geboren op 11-07-2013. Haar vader is Tsjalke 397 en haar moeder is de kroonmerrie Fleur fan 'e Leyepoel. 

Deze Olof-merrie was in 2005 IBOP-topper met 85,6 punten.

Renske komt uit de bekende Vesta-lijn, stam 25.​

Renske treedt in de voetsporen van haar moeder. In 2016 moest zij op de keuring in Drachten nog genoegen nemen met een derde premie. Ze was qua ontwikkeling  ook nog maar net 3 jaar oud.


Omdat we in haar veel meer zagen , hebben we haar na dit avontuur ingeschaard  in een koppel twenters, waar ze nog 4 maanden lekker op de wei heeft gelopen. Hierna is ze naar Tsjalling de Boer gegaan om beleerd te worden, zowel onder het zadel als aangespannen. Daarna doorgetraind om in mei 2017 nogmaals in de keuringsbaan te verschijnen. Dit keer in Ermelo.


Hier liet Renske zich zien wie ze was. Ze werd als eerste opgesteld en werd ster met een eerste premie. Na dit succes ging ze weer mee met Tsjalling met oog op de Centrale Keuring in september.  Ook hier liet Renske zien wie ze was en dat leverde haar het voorlopig Kroon-predicaat op.

Anders dan bij haar moeder Fleur kozen we voor Renske voor het behalen van het sport-predicaat.


Via Gerrit Stelwagen is Renske hiervoor bij Isabelle Vroomans gekomen. Sinds november 2017 staat ze bij haar op stal. Renske voelde zich gelijk thuis bij Bax Stables. Ze vormt samen met Isabelle een hele mooie combinatie in de dressuurring. In april 2018 hebben ze hun eerste wedstrijd gereden en hadden gelijk 4 winstpunten. Na 3 wedstrijden zjjn dat er nu 15!

Wij als fokker/eigenaar zijn dan ook super blij dat Isabelle, Renske onder haar hoede heeft en haar wil trainen voor ons. Samen met haar hebben we een weg uitgestippeld voor Renske. Daarbij zeker ook in acht nemend dat ze de tijd krijgt voor haar ontwikkeling. We zien dan ook de toekomst met vertrouwen tegemoet. 

Jan & Elvera Scholten

 

©2019 by Baxstables. Created with By Anton Bax | Foto's By Iris van Meijl fotografie